Micha’s Corsa A 2.0 16v powered by Kawasaki

Deze Corsa is van Micha uit Duitsland. Heeft op diverse shows gestaan in Duitsland en Belgie en diverse troffeen gewonnen. Verder zijn er nog 2 reportages van de auto gemaakt en verschenen in de volgende bladen, September 2007 in de Opeltuning met de 2006 opbouw en in Oktober 2007 in de Flash met de 2007 opbouw.

Auto is in 2.5 jaar compleet uit elkaar gehaald en 2x opnieuw opgebouwd. Naast het nodige cleaning werk in de motorruimte zijn er ook aan het exterieur en interieur veel dingen gecleaned en veranderd. Opvallend blijft echter de gecleande motorruimte en de Throttle Bodies die in samenwerking met Corsa-Novatuning opgebouwd zijn.

Opbouw van de motor:

Basis: 2.0 16V motorblok. Originele zuigers. Originele nokkenassen. Gechipte ecu. Groep A uilaat system 400 cel motorsport Kat. Origineel spaghetti spruitstuk. Ingekort origineel spruitstuk met afgedopte kleine wateraansluiting. Kawasaki 1200 43mm gasklephuizen. Eigenbouw lucht verzamelbak. Samco aanzuigslang. F20 versnellingsbak.
Het vermogen en koppel is niet gemeten op een rollenbank maar setup is gelijk aan Dbilas en die claimen 25 PK winst. Tests op de weg rijdend naast een standaard Corsa 2.0 16V lieten een duidelijk verschil zien bij acceleratie.

De fotoreportage geeft een indruk hoe deze throttle body setup gebouwd is.